top of page

2021 yılında ikinci kez ısıl işlem hatası kaynaklı bir geri çağırma yaşandı!

Tahrik mili arızası, Amerika Birleşik Devletleri'nde Honda'nın 2021 Acura RDX ve CR-V Hibrit SUV'larını geri çağırmasına neden oluyor.


Honda CR-V Hibrit SUV

Amerikan Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA) tarafından yayınlanan geri çağırma bildirimi, sol ön tahrik milinin sağındaki bir bileşenin uygun olmayan ısıl işlem görmüş olabileceğini kamuoyuna açıkladı. Rapora göre bu durum, erken aşınmaya neden olabilir ve aracın yoldan çıkması ile sonuçlanabilirmiş.


Honda, şüpheli parçaların ön tahrik mili dış mafsal alt grubu için yeterince ısıl işlem görmemiş çelik bilyelerle birleştirilmesinden sonra Eylül ayı sonlarında tedarikçisinden bilgilendirme almış. Yapılan testler, çelik bilyelerin tahrik mili tarafından üretilen ısıdan deforme olabileceğini ortaya koyması nedeni ile bu geri çağırmaya gidilmiş.


Yapılan açıklamaya göre geri çağırmaya 28 Eylül 2021'de üretilen toplam 41 Acura RDX modeli ve 28 Eylül 2021 ile 1 Ekim 2021 arasında üretilen Honda CR-V Hybrid'in 238 adeti dahil.


Ayrıca bu süreçte Honda, konuyla ilgili herhangi bir saha raporu, kaza veya yaralanma ve herhangi bir garantiden değişim talebi almamış.


Bu süreci bir ısıl işlemci gözüyle değerlendirdiğimde gayet başarılı yönetildiğini söylemek isterim. Evet bir ısıl işlem hatası yaşanmış, tedarikçi bunu zamanında farkına varamamış ancak sonrasında fark ederek müşterisini bilgilendirmiş.


CQI-9 gibi özel proses yönetim sistemleri bu hataları asgariye indirmek için tasarlanmış ve kullanılan sistemler. Üretim sırasında yaşanan bir sıkıntı yakalanamamış olsa da sonrasında hızlı bir reaksiyon verilmiş tedarikçi tarafından.


Bir insanın yaralanmasına neden olmadan sorunun farkına varılması ve harekete geçilmesi CQI-9 veya benzer yönetim sistemlerine gerçekten ihtiyaç duyduğumuzun kanıtı.


82 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page